Julgodis till småfåglarna

Mot slutet av förra veckan följde jag med spänning ett gäng bloggare på Instagram. De hade fått förmånen att åka till Carl Larsson-gården i Sundborn på ett event och det publicerades såklart bilder på Instagram flitigt.

Jag har varit på Carl Larsson-gården vid flera tillfällen och i somras var vi där hela familjen. Om man är förtjust i boende och hus så är detta en helt fantastiskt plats att besöka. Sen är ju familjen Larssons historia bara kronan på verket.

I Instagram-flödet swischade äpplen hängandes i en björk på gårdsplanen utanför Lilla Hyttnäs förbi. Det var både dekorativt och otroligt enkelt att göra så mellan ett par regnskurar i helgen gjorde jag mina egna och hängde upp i trädet på vår gårdsplan.

Vi älskar de småfåglar som finns i vår trädgård och det är klart att de också ska ha något extra gott till jul.

 appelgodis01

Julgodis till småfåglar – de här behöver du:

Äpplen

Här tycker jag att det är perfekt att ta några äpplen som börjar bli skämda. Om man inte har det så kan man ju lyxa till det och ge fåglarna prima äpplen.

Snöre

Jag valde ett tvinnat bomullssnöre i vitt och rött.

Granris

Eller tallris eller annan barrväxt. Man tager vad man hafver.

Så här gör du:

Konstruktionen är superenkel! Jag tog c:a 50 cm snöre och knöt en knut i en änden av snöre så att det blev en stor ögla. I botten av ögla la jag en kvist granris. Sen drog jag hela snöret genom äpplet med hjälp av en virknål.

Klart!

Det tog bara en kort stund innan småfåglarna började kalasa på äpplena. När dessa äpplen är slut är det bara att byta ut mot nya äpplen.

appelgodis

Kommentera