Investera i bra (och snygga) arbetsskor

Att ha rätt typ av skor när man arbetar är mycket viktigare än vad man tror. När vi köpte ladan skaffade jag direkt ett par rejäla Tretornstövlar. Nu, snart två år senare, har dessa stövlar spruckit i gummit, gjort sitt och behövde ersättas med ett par nya trotjänare som tål att arbetas i.

Även om vår trädgård vissa tider på året kräver gummistövlar har jag ofta kommit på mig själv med att gå runt i stövlarna trots att det är på tok för varmt och inte alls lämplig med stövlar. Så nu, när ett par nya skodon skulle införskaffas, föll valet på ett par rejäla arbetsskor istället.

Marcus har ett par riktiga byggarskor med stålhätta och trampskydd men den här typen av skor lämpar sig inte för mina kvinnofötter, även om de för all del tillverkas i mindre storlekar. Det arbete som jag gör kräver oftast inte att jag har skyddsskor, istället vill jag ha något som är både rejält och bekvämt eftersom vi både står och går mycket när vi arbetar.

På landet i vår närhet har var och varannan människa den klassiska Blundstone-kängan med stålhätta. Den såg dock alldeles för klumpig ut på mig men lyckosamt hittade butiksägaren en annan modell av Blundstone-känga, precis i min storlek, på lagret. Jag kan varmt rekommendera att titta i hästsportsbutiker för att hitta bra arbetsskor/-kängor. Skorna som säljs i hästsportsbutiker är oftast av hög kvalitet, i äkta läder och tål att arbetas i. På vägen mot ladan finns en stor och välsorterad hästsportsbutik och det var där jag hittade mina nya trotjänare. Ett par bruna Blundstones, modell 059. Den här modellen är lite nättare än modellen med stålhätta och är dessutom lätt att dra av och på och  kommer bara att bli skönare och skönare och mjukare i lädret ju mer den används. Dessutom tycker jag att de är så snygga att jag antagligen kommer att vilja ta dem med till stan också.

arbetsskor01 arbetsskor02 arbetsskor03

Nu ser jag fram emot den kommande helgen så att jag kan inviga mina nya trotjänare ordentligt. Dessutom blir det roligare att jobba med bra redskap och skor måste väl få klassas som ett redskap, right! Visst är den snygg!?

Therése