Hur vi raderar hönshuset i vardagsrummet

Vi håller på att jobba oss vidare med väggarna i vårt blivande allrum. Just nu är vi i ett hörn som behöver extra mycket underarbete eftersom det en gång i tiden varit hönshus här. Visst drömmer vi om ett hönshus just nu men att ha det i allrummet är inte aktuellt, här ska vi kackla för oss själva.

Eftersom det varit hönshus här har väggarna målats, troligtvis för att vara lättare att rengöra, med en obehaglig plastfärg. Vi ska putsa ett tunt lager lager kalkputs för att jämna till väggen innan vi lägger på kalksanden.

skrapning_vagg_allrum01

För att få bort den gamla färgen använder vi en skrapa. Den tar också bort en del lös puts. Vi kompletterar skrapandet med att borsta med en riktigt grov och vass stålborste. Detta är en specialborste som är till för att just borsta bort lös puts.

skrapning_vagg_allrum02

Stålborsten tar såklart också bort en del färg, även om skrapan är mest effektiv för detta ändamål.

Ytterligare lite skrapning och borstning återstår innan vi raderar det näst sista* spåret av att vi haft ett hönshus i allrummet och väggen är redo för kalkputs.

* Det sista spåret är hålet i fasaden där hönsen gått in och ut. Där har vi satt in ett litet, litet fönster som vi kallar för hundfönstret.

Kommentera