Hur går det med vårt köksbygge?

Att bygga ett eget kök från grunden tar sannerligen sin tid. Det är många bitar som ska stämma och trots att vi har utförliga ritningar på köket måste vi pröva oss fram till vissa detaljer. Förra helgen gjorde Marcus de första fronterna till lådorna i köket och här har vi prövat oss fram till utformningen av kanterna på både lådfronten och i stommen.

De material som kommer att dominera i köket är ek, Ekebergsmarmor och mässing. Köksstommen kommer att vara en kraftig ekkonstruktion med öppna hyllor där vi inspirerats av dåtidens bondkök. Bänkskivan kommer att vara i Ekebergsmarmor, liksom stänkskyddet på väggen som redan sitter där. Diskho, köksblandare och kåpan till köksfläkten kommer att vara i mässing.

koksmaterial

Vi har lagt fokus på tre genuina material som kommer att åldras vackert och få spår av tidens tand och vår familj. Vi vill att det ska synas att vi lever i vårt kök.

Just nu är alltså vårt allrum är just nu förvandlat till kökssnickeri och… dansgolv. För en svängom behöver man ju emellanåt.

koksbygge01

koksbygge02

koksbygge03

koksbygge04

Nu laddar vi för en helg i ladan och nya tag med vårt köksbygge samt målning av toalettdörren (den som man egentligen aldrig vill lyfta av för att låta ligga på tork i en vecka…).

Kanske blir det också en svängom i kökssnickeriet.

 

1 Comment

 1. Martina
  november 17, 2016

  Hejsan! Följer ert bygge med spänning. Vilket otroligt fint jobb ni gör:).
  Gillar verkligen att ni arbetar med traditionella material som både åldras vackert och är bra för miljön.

  Vill passa på att fråga ang Ekebergsmarmorn som jag tycker är otroligt vacker.

  Ni skrev att ni även kommer att ha denna som bänkskiva i kök. Vi håller också på att renovera vårt kök och när jag fråga ang denna sten angav stenfirman att det inte går att få ut så stora bitar som till en hel bänkskiva. Min fråga är alltså hur ni löst detta?

  Tack så länge!
  Vänligast Martina Mattsson

  Svara

Kommentera