Hökatorps Slott -Men det är ju en lada!?

Om man vill skicka post till oss är adressen Hökatorps Slott. Fint som snus tänker ni kanske nu. Men så fint är det faktiskt inte. Det är ju bara en lada. En lada utan några som helst faciliteter, vilket gör det extra kul att ha adressen Slott. För övrigt finns det inte ens något slott så långt ögat kan nå från vår tomt.

Vår lada är egentligen en gammal smedja och hade länge namnet Hökatorps Smedja. Detta var även namnet på ett par tidigare ägares företag och när de sålde och flyttade från huset som tidigare stod på tomten fick inte köparna behålla adressen Hökatorps Smedja eftersom detta numera också var ett företagsnamn. Paret som vi köpte tomten av fick alltså äran att hitta på en ny adress till sitt hus. För varje riktig gård i Skåne ska ha ett eget namn. Och de ansökte helt enkelt om att få anta adressen Hökatorps Slott – och fick märkligt nog ja!

Så numera – och ironiskt nog – har vi adressen Hökatorps slott.
hokatorpsslott
/Slottsfrun & Slottsherren
 

1 Comment

 1. jennifer
  januari 9, 2013

  Tjena!
  Vilken grej! Kommer bli jättefint!!!! En dröm ju!
  Här kommer en annan länk om ni är mer sugna på betong betong. http://www.designgjuteriet.se/designgjuteriet/VALKOMMEN.html.
  Jag kommer beställa ytbehandling därifrån och se hur det blir. Men det ska funka bra på flytspackel också enligt en kille jag frågat.
  Lycka till nu! Supercoolt!!
  //Jennifer

  Svara

Kommentera