Golv för generationer

Vi har fullt upp, både i ladan, och i övrigt. Therése har precis gått från att vara föräldraledig på deltid till nytt jobb på heltid. En liten omställning och vi har inte riktigt hittat våra nya rutiner ännu. Och tyvärr inte rutinen att blogga mer regelbundet. Men det kommer, det lovar vi.

Arbetet i ladan står dock inte still. Förra helgen färdigställde vi läggningen av vårt köksgolv och i lördags staplade vi ett golv på golvet.

Med hjälp av Thomas på Bellevue Gård har vi hyvlat ekplankor till vårt golv och fräst not och spont på dem. Allt golv är inte färdigt ännu men en del av det ligger just nu i vårt kök i väntan på att läggas på övervåningen.

ekgolvet02 copy ekgolvet03

Precis som all annan ek vi använt oss av (t.ex. på gavelspetsarna och till hela vår arbetsbod) ek från sågen i Skättilljunga i norra Skåne. De är i stort sett den enda sågen i hela Skåne som kan leverera ek och all ek vi fått har dessutom hållit fin kvalitet.

Nu kommer vi alltså att lägga ett golv som kommer att hålla i generationer. Och det är dessutom så vackert som man bara kan önska.

ekgolvet01

Bara för att testa hur känslan och ljuset kommer att bli la vi ut några plankor. Resten väntar väntar så länge i köket.

ekgolvet04