För ett år sedan

För ganska precis ett år sedan såg det ut så här vi ladan:

nermedtaket01 nermedtaket02

Hela familjen hjälptes åt att ta ner taket på vår norra gavel för att vasstakstäckarna skulle kunna börja arbetet med att lägga vårt nya tak. Marcus var ansvarig för att ta ner takpannorna. Oden (på övre bilden) och Ofelia stod på byggställningen och tog emot tegelpannorna som Marcus släppte ner från taket och skickade sedan vidare pannorna till mig, i höggravid form, och Idun som tog emot och staplade tegelpannorna på lastpallar.

Just när vi höll på med arbetet var väl barnen egentligen måttligt roade men vi mutade med pizza mot att vi skulle vara klara vid en specifik tidpunkt och då la de alla i en extra växel. Nu i efterhand pratar alla tre barnen med stolthet om när vi tog ner taket.

Vi tror inte att det tog oss speciellt mycket längre tid att ta ner taket med försiktighet på det här sättet, än vad det hade gjort att ta ner och kassera taket. Hundraårigt kvalitetstegel som det som låg på ladan har bra andrahandsvärde och vi kunde sälja taket för en bra slant som sedan finansierade anläggningen av vår äppelträdgård.

Therése