Foder och koppar – pricken över i-et

Under helgen som gick sågade och monterade Marcus foder på utsidan av våra nyinstallerade fönster. Det blev liksom pricken över i-et tillsammans med kopplarplåten som fönsterinstallatörerna monterat.

fonster01

Marcus sågar till foderbrädorna i ek.

fonster02

Fodren runt fönstren, tillsammans med mjukfog runt dörrarna täcker nu drevningen runt fönstren. Vi isolerade gavelspetsarna med hampaisolering och hampan använde vi även till drevningen runt fönstren.

fonster03Monterat och klart!

Nu är alla foder runt fönstren på plats och jag oljade även in panelen på gavelspetsarna under helgen som gick. Detta betyder att vi är färdiga med det utvändiga arbetet som kräver byggtällning. Nu ser vi bara fram emot att få tillfälle att riva byggställningarna så att vi kan få uppleva husets exteriör på riktigt.

 

2 Comments

  1. […] Prenumerera på den här bloggen $('.blogghead a').click(function(e) { e.stopPropagation(); }); $('.blogghead').click(function() { if(window.parent) { window.parent.location.href = 'http://blogg.skanskan.se/ladan'; } else { window.location.href = 'http://blogg.skanskan.se/ladan'; } }); Foder och koppar – pricken över i-et » […]

    Svara
  2. […] På några dagar blev dörr- och fönstermonteringen färdigställd och vi blev löjligt nöjda. Marcus sågade till virke och satte smygar runt våra fönster så att gavelspetsarna blev helt fär… Vi murade en sockel med tegelstenar som vår kamin ska stå på. Golvnivån i vårt blivande kök […]

    Svara

Kommentera