Fiber i ladan

Just nu händer det spännande saker utanför ladan!

Efter mer än ett halvårs väntan grävs det ner en fiberkabel från Ystdad stadsnät på vår tomt.

Visst är det fantastiskt att vi kan få i stort sett samma hastighet på Internet som i stan!? Sedan vi flyttade till ladan har vi bara haft mobilt bredband med begränsad surfmängd och ingen TV. Om några veckor kommer vi förhoppningsvis att ha Internetuppkoppling som är snabbt som blixten, vilket även innebär någon form av möjlighet till TV för oss.

fiber-01

I fredags när vi kom hem med rykande varm och alldeles gudomlig pizza från Vingårdens Café & Bistro i Sjöbo (som för övrigt har specialpris på avhämtning av pizza för 100 kr/st under hela februari) låg det en rulle med gul kabel på tomten och svaga spår av en liten grävmaskins framfart syntes. Vem blir inte lycklig av både fredagspizza och en rulle med gul kabel!?

Nu är det så länge sedan vi tittade på TV att vi knappast minns hur fjärrkontrollen fungerar. Bron vet vi inte vad det är mer än att den förbinder Sverige med Danmark och kanske har till och med Anna Lindmarker blivit gråhårig?


fiber-02

Här på gaveln ska sedan fiberkabeln kopplas in och på andra sidan väggen ska det också installeras någon manick som gör att vi får internet. På andra sidan väggen ska vi ha vår arbetshörna så det kändes som det mest logiska stället att dra in fibern på. Det var också det ställe som medförde minst inverkan med grävningen.

TV, alltså. Det känns ganska långt borta men det känns ändå ganska bra att den snart ska bli en del av vardagslunken igen.

Kommentera