En spark i baken!

Det rum som är längst ner på prioriteringslistan i ladan är vårt allrum. Allrummet är c:a 70 kvm och är det rum som är öppet upp till nock, vilket är c:a sju meter. Det här rummet är helt perfekt för förvaring av byggmaterial, verktyg och annat som vi samlat på oss (t.ex. flera flyttlådor med fotogenlampor och blå-vitt porslin…). Golvet till allrummet har vi köpt sedan tidigare, det är ett kalkstensgolv som har legat i en kyrka i Trelleborg och som revs ut i en renovering förr förra året.

kyrkogolvet04

De här stora kalkstensplattorna har bara väntat på att vi ska bygga färdigt inne i ladan och utrymma det stora rummet för att sedan hitta någon som är villig att lägga golvet. Först tänkte vi göra det själva men har insett att vi i såna fall skulle bli smått ledbrutna på kuppen så där tänkte vi om. Plattorna väger sisådär 30 kg/st. Men sen frågade vi de skickliga hantverkarna som nu gör vårt badrum om de skulle kunna tänka sig att lägga det här golvet någon gång i framtiden.

Framtiden visade sig bli ganska snar. På lördag. Ibland är det en sån här spark i baken man behöver för att ta ett jätteskutt framåt i ett renoveringsprojekt. Så vi överlade med varandra i ungefär tio sekunder och sa sedan att ”javisst, det blir bra!”. När man hittar två vansinnigt duktiga hantverkare som kan tänka sig att göra det här tunga jobbet, då säger man liksom inte nej. Nu återstod bara projektet att tömma det här stora rummet på allt vi samlat på oss. Vi har nog lite blundat för hur mycket grejer det faktiskt är. Marcus passade dessutom på att få ryggskott innan vi ens hade hunnit börja flytta grejer så man kan säga att undertecknad är ganska mör i kroppen just nu. Men vi har löst det. Som tur är kommer de att lägga en halva i taget så de absolut tyngsta och mest otympliga grejerna är förpassade till den halvan av golvet som kommer att läggas sist. Därmed skjuter vi på problemet att flytta dem, vilket känns himla skönt nu med ett helt onödigt ryggskott.

allrummet01

Som bonus på den här lilla flyttnings- och rivningshistorien fick vi uppleva vårt gavelfönster i sin helhet. När fönstret var insatt behöll vi Haki-ställningen för att använda den för förvaring så vi hade ännu inte fått se hela höjden av fönstret inifrån ladan. Kvällssolen faller så vackert in genom fönstret så det kändes som lite av en befrielse att få bort den.

Det känns även som lite av en befrielse att slippa tänka på hur i vi skulle ha lagt golvet själva eller hittat någon som skulle kunna lägga det bra. Andreij och Andreij har skapat ett mästerverk i vårt badrum så den här golvläggningen är i säkra händer, det vet vi.

Lördag blev dock fredag eftersom badrummet redan är färdigt så imorgon, då kommer de första kalkstensplattorna att läggas i vårt framtida vardagsrum och vips så är vi en renoveringssten lättare i hjärtat.