En platsbyggd bänk i vår övre hall

2019 var verkligen inte bloggens år. Vad vi lyckats presentera i form av blogginlägg under 2019 kan nog räknas på en hand. Vi inleder 2020 med ambitionen att detta år ska bli ett mycket bättre bloggår och vi passar även på att uppdatera bloggens utseende något.

Att vi inte bloggat nämnvärt mycket betyder dock inte att våra projekt i ladan har stått stilla men det har samtidigt inte gått i samma rasande takt som de första åren när vi började bygga.

Ett av projekten som vi så gott som färdigställt under 2019 är alla ytskikt på vår övervåning. All hyvlad panel på väggarna sitter uppe och det största som kvarstår är dörrar in till sovrummen. Det är ett projekt för det kommande året. Vår över hall ska också få en sittyta med en myshörna i form av en väggfast bänk med förvaring inuti.

I gattet mellan murstocken och väggen ska vi bygga en platsbyggd bänk.

Under julledigheten började vi skissa på den platsbyggda bänken som ska utgöra myshörnan i den övre hallen. Det är i utrymmet mellan murstocken och väggen som vi ska bygga någon form av bänk med en dyna eller kudde ovanpå och förvaringsmöjlighet inuti.

Med den väggmonterade lampan Tolomeo från Artemide blir det en perfekt läshörna här.

Den väggmonterade lampan är redan på plats men tyvärr inte inkopplad ännu. Vi tänker att det här kommer att bli en mysig plats att krypa upp i med antingen en god bok eller med paddan. Vi är dock inte helt överens som hur bänken ska utformas så det vi skissat på hitintills får ni helt enkelt ta del av lite längre fram när vi landat i något som vi är mer överens om. Men vi är alltså på gång med detta lilla men ändå ganska betydelsefulla byggprojekt. För 7 år sedan vid exakt samma tid bilade vi upp vårt köksgolv (som såklart inte var vårt köksgolv då utan bara ett gammalt sunkigt ladugårdsgolv) så detta känns ändå något mer angenämt.

Kommentera