En loppisutflykt och våra bästa loppistips

I lördags åkte vi till Vollsjö, strax norr om Sjöbo, för att gå på Vollsjö Scouters årliga loppis. Vi Ä L S K A R att gå på loppis och i Skåne har de flesta idrottsföreningar och scoutkårer, i både små och stora byar, i en årlig loppis där förtjänsten på de inlämnade föremålen går tillbaka till föreningen eller kåren. Och samtidigt som det är kul att loppisfynda känns det bra att stötta den här typen av verksamheter för att de ska kunna finnas kvar på landsbygden.

loppisivollsjo01

Vi fick med oss en hel hög med fina loppisfynd hem. En hög så stor att vi fick pussla ordentligt för att få in allt i bilen.

loppisvollsjo03Edda fick en egen barnstol att ha i köket. Ett provisoriskt plastsnöre på den ska ersättas med en läderrem så att det lilla livet (som helst av allt vill göra allt annat än sitta still i sin stol) inte ska ramla ut.loppisivollsjo02

En nätt vackert snickrad stol i björk fick vi också med hem, liksom ett fat på fot från Uppsala Ekeby. Inte minst så är jag himla glad för de där fem små lådorna…

loppisvollsjo05

För bara några dagar sedan fick jag för mig att jag ville ha bestick i den modell som kallas för ”Svensk spetsig”. Det måste ha varit ödet för på det absolut första bordet jag gick fram till låg en hög lådor som innehöll inget mindre än 12 skedar, 12 gafflar och 12 knivar i just den här modellen i rostfritt stål. I prima skick och originalkartong och allt. De blev mina för 55 riksdaler.

loppisvollsjo04

Marcus brukar alltid försöka fynda verktyg på loppis och den här gången var inget undantag. Med hem följde en rejäl och tung (!) verktygslåda samt en stor trälåda med riktiga gamla verktyg. Så gamla att vi hade svårt att identifiera användningsområde för vissa.

loppisvollsjo06

Vi var väldigt nöjda efter helgens lilla loppisutflykt. Det är inte varje loppis vi går på där vi åker hem med en full bil. Vi har sprungit på många loppisar och kommit hem så gott som tomhänta också, så man måste ha lite tur också. Men det skadar ändå inte att ha en loppistaktik så därför bjuder vi på några av våra bästa loppistips till den loppisovane.

tipsikon_nbvoel

1. Plocka ihop flera saker som du vill köpa innan du frågar om pris – det brukar ge ett bättre pris.

2. Sikta in dig på några specifika kategorier, t.ex. verktyg och porslin. Många av de finaste fynden blir snabbt sålda men om man riktar in sig på några få loppisbord är chansen större att de fin-fina sakerna blir dina.

3. Använd dina fördomar om vad du tror att du kommer att fynda från en loppis på en specifik ort/i en by. Det brukar oftast stämma.

4. Sikta in dig på loppisar som anordnas av t.ex. idrottsföreningar och scoutkårer och är en gång om året (på ”fasta” loppisar gör man sällan fynd). Var alltid på plats en timme innan loppisen börjar så att du hinner spana in allt som erbjuds.

5. Köp korv och läsk vid entrén så att du har en stabil blodsockernivå när du ska göra dina loppisklipp. Man kan inte loppisfynda på tom mage.