En grön utflykt

Bara tio minuters bilväg från ladan ligger vårt nyupptäckta paradis. Det var ett par av våra grannar som först tipsade om det förra sommaren. Sedan dess har vi hört talas om det här stället från flera personer vi mött.

Det skånska himmelriket när det kommer till handelsträdgårdar. Det som inte går att hitta här finns nog knappas.

Åbergs Trädgård.

Åbergs trädgård ligger strax öster om Ystad och är det mest välsorterade handelsträdgården vi någonsin besökt. Och då kan vi ändå skryta med att ha varit på några stycken. Vi har till och med varit där två helger i rad så Gud vet hur det här kommer att sluta efter sommaren. Det finns dessutom ett trevligt café där man kan dricka kaffe och äta smaskiga bakverk (eller nyttiga sallader om man nu föredrar det…) i de fina växthusen.

Förra helgen kom vi dit ganska sent på eftermiddagen och det var i stort sett fullt på parkeringen. Det är alltså fler än vi som upptäckt den här pärlan och det är man  ju glad för. Under helgen som gick hängde vi i stort sett på låset (man tvingas ju att bli morgonpigg med en ettåring som vaknar när solen går upp…). Det var i stort sett bara vi. Och regnet förstås. Först kom vi till Åbergs Trädgård, strax efter oss kom regnet. Regnet som fick oss att fly in i ett av växthusen där tomat, squash, chili, pelargoner och palettblad frodades. Så vi misstyckte faktiskt inte det minsta.

åbergs_tradgard01 åbergs_tradgard02 åbergs_trädgård03

åbergs_trädgård05

Vår ettåring var kanske den som var mest obekymrad av regnet. Hon hittade en skottkärra i lämplig storlek och gick hämningslöst loss i trädgården. Till slut höll vi på att få med oss en blandning av tagetes och luktärt som inte alls fanns med i inköpsplanen. En röd skottkärra i barnstorlek rymmer mer än man tror.

åbergs_trädgård04

Vi fick dessutom perfekt inspiration till kommande odlingslådor och till våra rabattkanter. Redan innan besöket på Åbergs hade vi bestämt oss för att vi ska sätta ekplankor som kanter till våra rabatter och när vi såg det här blev vi ännu mer säkra på att det är så det ska se ut.

Ett besök på Åbergs Trädgård alltså. I juniregn och med skottkärrekörande ettåring.