En fikapaus från ladan

Efter att ha tillbringat hela lördagen och i stort sett hela söndagen innanför tomtgränsen insåg vi att vi behövde ut och luftas lite grann.

Mycket på Österlen är säsongsstängt men en liten pärla som har öppet är Olof Victors i Glemminge så vi bestämde oss för att en liten utflykt för eftermiddagsfika var på sin plats.

Efter fika på sockerbullar, chokladbollar, choklad- och kolatårta och sötsyrlig lemon marengue pie slog barnens sockernivå i taket och istället för att sitta som två små lintottade ljus for de runt som vantar. Mitt i allt bestyr med att hålla ordning på två små glada men vilda barn fick vi åtminstone med oss ett nybakat surdegsbröd och en burk choklad- och pistageskorpor som vi kan njuta av en annan dag.

OV-02

Enligt Googles statistik stannar personer här i genomsnitt i 1½ timme. Just idag avundades vi alla dem som lyckas stanna och få fikaro här så länge.

OV-01


OV-03

OV-04

Där, i den största vattenpölen på gårdsplanen, passade Jarl på att ta ett bad strax efter att den här bilden knäpptes. Det känns alltid lika kul när badsäsongen drar igång tidigt på året.

Men som sagt så är ju underbart i regel kort. Och det här lilla avbrottet med en fikapaus från vardagen innanför ladans väggar satt ändå rätt fint.

Hoppas att ni alla har haft en trevlig helg!

Kommentera