En dansk flyttar in i badrummet

Häromdagen åkte vi över bron, till andra sidan sundet till vårt kvalitets- och designmedvetna grannland. Marcus har lite pippi på att surfa på danskarnas motsvarighet till Blocket och i det här fallet hittade han ett riktigt fynd.
motdanmark

 

Marcus drömmer i princip om Vola på nätterna. Och Vola är som tur är ingen annan kvinna utan ett företag som tillverkar kvalitetsblandare, designade av Arne Jacobsen. Designen av Arne Jacobsen har drygt 40 år på nacken, ni känner säkert igen den. Idag säljs den i allsköns färger, kromade – och i mässing. Och mässing är såklart dyrast av dem alla. Men inte om man handlar begagnat.

Så det var precis vad vi gjorde på andra sidan sundet. Ett par timmar senare var vi hemma igen med tvättställsblandaren – klassikern HV1 – och en dusch- och badkarsblandare till en bråkdel av nypriset. Marcus är nöjd. Och jag också för den delen. Jag har faktiskt dreglat över denna snygging i flera inredningsmagasin men aldrig trott att jag skulle kunna köpa en.

kranen_HV1

 

Här var jag tvungen att fota den med en marmorbricka i bakgrunden eftersom marmor är en del av det material vi kommer att ha i badrummet.

3 Comments

 1. Lotta
  september 20, 2013

  Hej
  Läser er blogg regelbundet och blir så faccinerad av ert arbete. Tycker det är häftigt men är nog för stort arbete för mig.
  Så intressant att åka till Danmark och fynda, vad heter deras motsvarighet till blocket?
  Ska bli intressant och se det sen med halmtaket på.
  Lotta

  Svara
  1. Therese Malmqvist
   september 23, 2013

   Hej Lotta! Danskarnas Blocket heter dba.dk.

   Hälsningar,
   Therese

   Svara
 2. […] mindre än två resor över sundet. Den första resan, då vi inhandlade badrumskranar från Vola, skrev vi om. Men vi åkte även en sväng i […]

  Svara

Kommentera