En av våra bästa investeringar

Hur tråkigt det än kan låta så är en av våra bästa investeringar något av det tråkigaste som går att köpa (enligt oss i alla fall…).

Men en riktigt bra grovdammsugare kan vara renoverarens bästa vän! Det blir onekligen både skitigt och dammigt på ett bygge. För vår del kanske mest dammigt. Det är damm av olika dess slag men mestadels sågspån och putsdamm. Det värsta dammet har vi dock lagt bakom oss –  det var det damm som blev när vi sågade lecablocken som vi murat upp våra innerväggar med. Betongdammet lägger sig som en tjock hinna överallt och gör alla ytor sträva.

Vi har avverkat ett par dammsugare redan, en ”vanlig” dammsugare, till vilken vi hann lägga en halv förmögenhet på dammsugarpåsar som vi fick byta stup i ett. Det krävdes alltså en riktigt bra dammsugare för att råda bot på dammet. Vi köpte en grovdammsugare av ett välkänt märke men den sög. Den sög på det sättet som åsyftas när något är mindre bra. Med andra ord lyckades den inte med sin arbetsuppgift.

Så hände det sig att vi sprang på en grovdammsugare från Biltema. För en riktigt billig penning dessutom. Den var stor, såg rejäl ut, hade ett filter som en bara går ut på gårdsplanen och dammar av när det satt igen. Som pricken över i-et var det som en stor rostfri hink som man liksom bara kan tömma i närmsta sopsäck. Inga filterbyten, inget påsbyte (även om det går att ha påse i den om man nu gillar påsar) och viktigast av allt – den suger rent!

dammsugaren

Det är numera en fröjd att dammsuga och till skillnad från många ”vanliga ” dammsugare tycker jag att denna är riktigt stilig. Till och med så stilig att den kommer att få behålla sitt jobb som dammsugare även när byggdammet städats bort.