Dörrkrans med höstfärger

En intensiv jobbhöst har dragit igång för oss båda. Därmed har bloggen och även våra byggprojekt fått lida lite. Det går framåt i sakta mak just nu och de senaste veckorna har vi spenderat mycket tid i trädgården för att göra den redo för vintern. Vi har syltat, gjort inläggningar, tagit upp potatis och klurat på hur vi ska vinterförvara alla andra grönsaker som vi inte klarar av att äta upp under hösten.

I helgen körde vi ett rejält race och gjorde fint i trädgården. Det känns skönt på något sätt. Som att vi är lite mer redo för höstmörker och vinande oktobervindar.

I söndags band jag en krans av blad och växter från trädgården och nästa helg ska vi planera lite höstblommor på trappan.

kransmaterial

Stommen hade jag sedan ett par jular tillbaka. Jag skulle binda en krans men jag vill minnas att jag band en utan stomme. Sedan botaniserade jag i trädgården och plockade av det som jag tyckte var vackert. Basen blev små kvistar av röd perukbuske. Jag gillar verkligen skiftningarna mellan mörkt grönt och mörkt rött som är i perukbusken just nu. Sedan ville jag få in lite klar färg och det det fick röd-gula pionblad stå för. Det var till och med några pionblad som gick åt limegrönt. Däremellan varvade jag kärleksört, lavendel och nypon.

krans01

Det hela blev en riktigt maffig krans och som den relativt oprofessionella kransbindare jag är så är jag väldigt nöjd med resultatet.

krans02

krans03

Så nu är både trappan och vi redo för höst! Förresten så står pumpan där som en härlig färgklick – det var en enda pumpan som blev på vår pumpaplanta. Så småninom ska den hamna i grytan istället för på trappan.

Kommentera