Djuren i ladan

Att ha djur i sitt liv och sitt hem känns som en sådan ynnest. Vårt liv med djur började med Jack Russel Terriern Alice som jag (Therese) skaffade sommaren 2011. Hon är världens bästa kompis och hänger med på precis allt och gör mig både lycklig och gråhårig. Alice är EXTREMT mycket terrier. Hon är antingen av  eller på. Precis som en terrier ska vara. Hon hänger mer än gärna med på alla typer av bestyr i ladan, inte minst sådant som har med mus- eller sorkjakt att göra. Hon tycker dock mer om sökandet och jagandet än om själva infångandet. Eller så har det mer med brist på talang att göra. Inte minst vaktar hon gården och låter oss alltid veta om någon eller något rör sig utanför ladan. Från minsta lilla gråsparv till katten som vill komma in och gäster som anländer. Vi har aldrig haft någon digital babyvakt för att hålla koll på när våra barn vaknat efter middagsluren. Om vi är i trädgården medan barnen sover låter Alice oss med säkerhet veta när barnen har vaknat och skriker och vill upp. Hon stämmer nämligen in i skrikandet med ett ylande. Ylar gör hon även om vi har kalas och sjunger ”Ja må du leva…”.

En sak som är säker – vi ska aldrig vara utan hund.

alice

För att hålla möss och andra kryp på behörigt avstånd från huset har vi katten Sushi till hjälp. Direkt efter att Sushi flyttade till oss strax innan jul tystnade de små mustassarna som vi emellanåt hörde på olika oåtkomliga ställen. Min (Thereses) största skräck är att vakna av en mus i sängen men med Sushi i familjen kan jag sova gott om nätterna.

djuren_i_ladan

När jag går upp på morgonen kommer Sushi glatt jamande och stryker sig runt mina ben. Om hennes matskål händelsevis är tom jamar hon lite extra högt för att få den påfylld. Helst av allt till bredden. Sushi är nämligen en matglad dam. I ärlighetens namn vet vi inte om hon fångat någon mus ännu men hon håller dem åtminstone borta från huset, vilket vi är evigt tacksamma för.

Jag hade aldrig djur under min uppväxt, vilket jag kanske börjar kompensera för nu. Jag fullkomligt älskar livet med djur och tycker att de tillför ett sånt härligt lugn och harmoni. Igår kväll när jag kom hem sent från jobbet satte jag mig en stund i soffan med Alice bredvid mig och snabbt lägger hon sig på rygg, vilket betyder att hon vill bli kliad på magen. Det är något med den där villkorslösa kärleken och tillgivenheten som är så fint.

2 Comments

 1. Johanna
  mars 22, 2018

  Det går aldrig att vara stressad med en spinnande katt i famnen.

  Svara
  1. Therese
   april 4, 2018

   Jag håller helt med dig Johanna!

   Att ha djur runt omkring sig är ett av kopplande ansvar.

   Therese

   Svara

Kommentera