Det kan skilja många tusenlappar

Det är offerter på byggmaterial vi talar om. Under förra veckan rev vi vårt hår när vi satt och jämförde offerter för att välja leverantör och det lönar sig verkligen att begära in offerter från flera byggvaruhus och lägga några timmar på att jämföra dem.

offerjamfr

Av en händelse har vi vid två tillfällen begärt offert på i princip samma produkter från ett och samma byggvaruhus och fått väldigt olika priser på exakt samma produkter, lite märkligt kan man tycka.

Något som också är värt att tänka på är kostnaden för frakt i det fall du handlar mycket och inte har möjlighet att transportera hem det själv. Fraktkostnaden varierar beroende på sträckan och vikten på godset som transporteras och kostnaden för detta kan  variera mycket mellan olika köpställen.

Olika byggvaruhus tar olika mycket betalt för samma produkter. Detta är egentligen inte så konstigt eftersom deras inköpspris troligtvis baseras på vilken kvantitet de köper in – köper man mer blir det oftast billigare. Men vi hade väl aldrig trott att skillnaderna skulle vara så stora. Så stora att det faktiskt skiljer många tusenlappar mellan offerterna vi jämfört.

 

Kommentera