Den som väntar på något gott…

… och nej, det är inte våren vi talar om längre. För den har ju kommit med besked och det är vi så glada över. Det varmare och vackra vädret gör dagarna både längre och mer njutbara. Och så börjar ju träd och buskar i trädgården att knoppa sig.

Vi inväntar fortfarande vårt bygglov och just nu känns det som att tiden står stilla. Men som sagt, den som väntar på något gott. Just nu håller vi mest tummarna för att det går igenom så att vi får börja bygga snart. Att vi inte har fått bygglovet ännu innebär nämligen, enligt den nya PBL:en (plan- och bygglagen) att vi inte under några som helst omständigheter får påbörja någon del av bygget innan bygglovet är godkänt. Det är ju lite tur i oturen att vi har en stor tomt som är kraftigt eftersatt och vildvuxen, för den har trots allt behövt vår uppmärksamhet. För ett par helger sedan då solen började värma, fick det rejäla trädgårdsarbetet ge vika för lite trädgårdspiff. Nu har vi en kruka med penséer utanför entrén.

varisikte

Under tiden som vi väntat på bygglovet har vi även kunnat göra mycket research, bland annat har vi hittat webbplatsen Varmsamt, som är en sida om byggnadsstilar och varsam renovering – perfekt om man vill veta vad som passar till sitt hus och en möjlighet till inspiration i en renoveringsprocess, t.ex. i skedet innan en arkitekt kopplas in.

tips

 

 

Ska du renovera din bostad och är osäker på vad som är karaktäristiskt för just ditt hus och dess tidsepok? Webbplatsen Varsamt har svaret, t.ex. har vi lärt oss att man under 1920-talet, då vår lada är byggd, inspirerades mycket av 1700-talets former och att fint hantverk och omsorg i alla detaljer kännetecknar den här tiden. Besök webbplatsen Varsamt.

 

Kommentera