De senaste i ladan

Vi håller tyvärr dålig styrfart här på bloggen just nu. Följ oss gärna på Instagram på @nubyggerviomenlada om ni lite mer frekvent vill följa vad som händer i ladan.

Här är några ögonblicksbilder från de senaste veckorna:

IMG_8938

Vi håller på att bygga en bänkskiva som ska vara som en riktigt fet skärbräda med ändträet uppåt. Här håller Marcus på att såga upp alla stavar. Ungefär 664 stycken som vi sågat, hyvlat, limmat och med varsam hand slipat till perfektion.

Snart är skivan klar och det här projektet förtjänar ett helt alldeles eget blogginlägg.

IMG_8984

Årets vedlass har levererats. Vi har en pålitlig vedleverantör som har lämnat av 14 kubikmeter ved. Det ska förhoppningsvis räcka hela vintern.

IMG_9016

Vi har skördat våra allra första egna små brysselkålsknyten. Tyvärr är en del av dem angripna av bladlöss men några är också riktig fina. De smakar fantastiskt!

IMG_9018

Någon som vet var en får tag på krumelurpiller? Den här gossen växer för snabbt. Han är busig som få men också mer kärleksfull än de flesta.

IMG_9070

Vi har buteljerat över 100 flaskor öl som är bryggd helt på vår egen humle. Den ska få stå till sig i ett par veckor till innan de tär dags för provsmakning.

I övrigt håller vi på att göra både huset och trädgården redo för vintern. Vi har fortfarande en hel del grönsaker i trädgårdslandet som vi äter av. Det känns som en ynnest att vi kan plocka egna tomater i vår odlingstunnel så sent som i slutet av oktober. Vi har egen purjolök och flera sorters rotfrukter. Vi mumsar olika kålsorter och butikens snacks har blivit totalt utklassade av grönkålschipsen.

Kommentera