Där borta vid pilen, har vi lagt lite sten.

En av våra favoritplatser vid ladan, där vi pustar ut emellanåt, är en skuggig plats under ett pilträd, precis intill vårt trädgårdsland. När vi hade grävmaskinen på plats kom Marcus med idén att vi skulle anlägga en lite mer avancerad uteplats än att bara ha ett par stolar och ett bord under trädet. Vi hade ändå gatsten så det fanns inte så många ursäkter för att inte sätta igång arbetet.

Sagt och gjort.

stenlaggning_fore

Så här såg det ut innan vi påbörjade arbetet. Så här såg det ut när Marcus grävde ur för stenläggningen.

stanlaggning01Efter att Marcus grävt ur körde vi några skottkärrelass med sand att lägga stenen i.

Jag började med att mäta ut hur stor stenläggningen skulle bli, jag ville även att den skulle möta den runda stenläggningen runt pilen. Jag mätte ut att den skulle bli perfekt om den blev 2,4 meter i diameter och satter därför ett armeringsjärn i marken halvvägs in i cirkeln och band ett snöre runt den, satte en rejäl spik i andra änven och drog snöret ett varv för att rita ut cirkelformen där jag skulle lägga ut det första varvet.

Det finns säkert en massa olika (och kanske bättre metoder!?) att lägga sten på men utan erfarenhet av stenläggning var detta en utmärkt metod. Därefter fortsatte jag med att lägga varv efter varv inåt mitten och det var lite pyssligt att få stenarna på plats eftersom inga av dem var helt kvadratiska.

stenlaggning02

Men det blev allt en stenlagd liten uteplats.

När själva läggningen var klar sopade jag ut sand och spolade vatten för att fylla ut i mellanrummen som blir mellan stenarna.

stenlaggning_efter

En alldeles perfekt pausplats. För övrigt invidgde vi med fika och det finns plats för fler än två också.

stenlaggning03

Kommentera