Badrummets innehåll

För några veckor sedan skrev vi om våra tankar kring badrummet. Vi landar mer och mer i hur det ska se ut. Badkar har vi som sagt bestämt oss för. Det kommer att bli ett gjutjärnsbadkar med lejontassar från Qvesarum Byggnadsvård. Badrummet kommer att bli c:a 180 cm brett och vi kommer även att bygga en hylla med c:a 10 cm djup längs med ena långsidan, vilket begränsar oss till kortare badkar för att det ska få plats. Och detta kommer att bli perfekt.

badkar

Vi tror också att vi har bestämt oss för ett tvättställ. Till en början var jag (Therése) helt inne på att jag ville ha ett fyrkantigt tvättställ med raka kanter och rena linjer. Men efter lite dividerande (vi har inte varit helt samstämmiga…) har vi kommit överens om detta tvättställ från Italienska Catalano.

tvallstallet

Väggarna kommer att bli putsade vita på vissa ställen och kaklade på andra ställen, troligtvis med vitt kakel. Vi har även funderat mycket på vilket golv vi ska ha. Vår första tanke var att lägga franska eller marockanska cementplattor i ett vackert mönster men vid närmare eftertanke kommer vi att satsa på något mer klassiskt, just nu lutar det åt att vi lägger marmorplattor. Hyllan som kommer att löpa längs med ena långsidan av badrummet kommer även att ha en toppskiva i marmor. Helst av allt skulle jag (fortfarande Therése) vilja lägga marmorplattorna i fiskbensmönster…

GOLVET

… men den frågan är under förhandling. Nackdelen är att badrummet inte kommer att bli så stort och att då ha ett så dominant mönster som fiskbensläggningen innebär skulle kunna göra att badrummet ser rörigt ut. Men det är förbaskat snyggt.

Och kanske det viktigaste av allt – toaletten. Det kommer att bli den enklaste möjliga toaletten, den kommer att hänga på väggen för att det ska vara enkelt att hålla rent golvet och vi valde en med helt slät yta som också är lätt att hålla ren, ingen krök eller andra detaljer som samlar på sig damm. Denna kommer från Ifö och heter Sign Art. Ställningen med tank som toaletten ska monteras på ska byggas in i hyllan som kommer att gå längs med väggen.

toalett

tips

Vid köp av vägghängd toalett kan det vara ba att tänka på att ställningen som toaletten ska monteras på kan vara minst lika dyr, om inte dyrare, än själva toaletten.

Nu börjar i alla fall planeringen kring badrummet och dess innehåll att falla på plats, även om själva byggandet av badrummet ligger långt fram i tiden.

 

Kommentera