Att träffa andra som älskar gamla hus

Vi är medlemmar i föreningen Skånska Gårdar och genom föreningen hittade vi ett initiativ om en träff för oss som renoverar.. Det är snarare en regel än ett undantag att man vissa gånger under en renovering kör fast, tappar orken och att inspirationen tryter. Tanken med den här träffen, som Rolf och Helena, tog initiativet och bjöd in till var att just träffas för att utbyta erfarenheter under pågående renoveringsprojekt.

Så förra helgen var vi ett gäng med olika typer av hus och olika långt gångna renoveringsprojekt som träffades, drack kaffe i solskenet, berättade om våra renoveringsprojekt och erfarenheter, skrattade åt renoveringsskräckhistorier med minst sagt kreativa lösningar från tidigare husägare och kom överens om att – det här ska vi absolut göra igen.

Så helt sonika passade vi på att bjuda in till nästa träff hos oss vid ladan. Vi har inte bestämt något datum ännu men vi tänker någon gång i slutet av sommaren. Träffen är obunden från föreningen Skånska Gårdar så vem som helst är välkommen förutsatt att man har ett renoveringsprojekt av ett gammalt hus och med fokus på byggnadsvård i projektet då hela arrangemanget går ut på erfarenhetsutbyte och inspiration. Kanske är någon av ni som följer bloggen sugna på att komma? Hur som helst så återkommer vi med mer information.

nikula_stena01

 stenanikula03

Rolf och Helenas pågående renoveringsprojekt mitt på Österlen. Arbete går att följa via deras blogg.

stenanikula02

Och här är vi, hela gänget som samlades.

Kommentera