Att leva med en lopp-a-holic

Marcus är en riktig loppis- och auktionsräv. Lite till mitt förtret ibland. Han släpar nämligen hem både det ena och det andra och visar med stolthet upp sina ”fynd”. Vissa grejer kan jag ändå medge att vi haft väldigt mycket nytta av men det finns också en hel del prylar som fått ett rejält lager byggdamm på sig. Oavsett om det faktiskt är vettiga saker eller inte är Marcus allt som oftast väldigt nöjd.

marcusarnojd

Exempelvis har Marcus burit hem följande av mindre tveksam karaktär:

 1. Gamla verktyg (Marcus hävdar att vi har tjänat tusenlappar på att köpa gamla kvalitetsverktyg, jag hävdar att vi har sparat, tjänat har vi först gjort den dagen vi säljer dem med vinst. Han är speciellt svag för verktyg som det står Eskilstuna på)
 2. Spik (Marcus har köpt EN MASSA spik och är lika nöjd varje gång han får använda den, vilket är ungefär varje dag. Varje dag påminner han också om vilket fint loppisfynd spiken var…)
 3. Maskiner: en bandsåg och en bordssåg (som han fortfarande inte använt), en stor slipmaskin och en kompressor som kanske har gått sönder (men den var bra de tre timmarna den höll)
 4. Ett gäng jeepdunkar (som Marcus hävdar har sparat oss hundralappar (hur de nu kan göra det genom att bara stå och ta plats!?!?!?!)
 5. En eksoffa med oxblodsröd klädsel från tidigt 1900-tal (efter några hundra timmars omhändertagande kommer den nog att bli i brukbart skick…)

Och så har vi fynden av relativt tveksam karaktär:

 1. Ett stycke ljusblått dragspel (ingen i familjen kan spela dragspel men Marcus tycker att dragspel låter så gemytligt. Inget dragspel låter dock gemytligt om ingen kan spela… Om någon är intresserad säljer jag det gärna i smyg)
 2. Gungstol (den är varken vacker eller önskvärd och klädseln har ett mönster av brittisk rävjakt i pastellfärger)
 3. Så kallad ”kuriosa” (allsköns pryttlar, sånt där som ingen annan vill ha, sånt som är i princip osäljbart på loppis, det är sånt min karl vill ha)
 4. Saker som brinner (ett par Primuskök (jag har en teori om att det är en undermedveten oro för att vi aldrig kommer att bli klara med köket), fotogenlampor och lyktor)
 5. 96 stycken syltburkar (väldigt tveksamt eftersom Marcus aldrig kommer att sylta något själv)

Det finns även en mängd så kallade fynd som jag tvärt satt P för, exempelvis en hel låda med ungefär 12 stycken drejade honungsburkar (de står fortfarande kvar på Vincos loppis i Hedeskoga om någon är sugen), flera dragspel, en trumpet (ingen i familjen spelar trumpet) och 50 skitiga glasflaskor (på scouternas loppis i Rydsgård).

Själv har jag en liten fetisch för blåvitt porslin och när tillfälle ges får sådant gärna följa med hem men större utsvävningar än så pysslar jag inte med. Än så länge.

Livet med en lopp-a-holic, alltså. Man vet aldrig vad han kommer hem med.

3 Comments

 1. Katrin
  september 4, 2013

  Ta bort det där om spiken så har du en exakt beskrivning av min man! Lager med bra att ha som finns här hemma… Vad sägs om ett helt rum fullt med datorprylar, serverdelar från mitten av 90-talet? Användbart!!

  Svara
  1. Therese Malmqvist
   september 4, 2013

   Hahaha, det låter som att du har det värre. Några lådor spik låter ju som en piece of cake kontra datorprylar från 90-talet. Vad är det med männen egentligen!?

   Therese

   Svara
 2. Katrin
  september 4, 2013

  Vi har också ett dragspel, glömde jag säga… 🙂

  Svara

Kommentera