Vår hönsgård just nu

Vid den här tiden förra året höll vi på att putsa vårt hönshus. Det var slitiga dagar för Marcus som gjorde det jobbet, mycket på grund av förra sommarens extrema värme. Vi spenderade dessutom en hel del av vårt dricksvatten för att kunna blanda bruk till hönshuset och i takt med att vårt dricksvatten sinade så växte hönshuset fram.

För er som är nyfikna på att läsa mer om projektet hönshus så hittar ni alla tidigare inlägg HÄR.

I år har vi tack och lov vatten i brunnen och vi glädjer oss mycket åt att vi byggt hönshuset och att vår hönsflock verkar trivas fantastiskt bra i både hönshuset och hönsgården.

Så här ser det ut i hönsgården just nu:

Det är tuppen Halta Lotta som håller ordning i hönsgården.
Just nu har vi nio fullvuxna hönor och alla är Skånska Blommehöns. Därtill har vi fem ”tonårskycklingar” och åtta nykläckta små kycklingar.
Karaktäristiskt för tonårskycklingarna är att de hänger i grupp. Lyckades dock fota denna lilla på vift från sina syskon.

Blommehöns är inga extremt generösa värphöns och inte heller överdrivet sociala och keliga, vilket förvisso passar oss bra. De är dock väldigt nyfikna och bara vi närmar oss hönsgården så är de tillmötesgående och undrar vad vi kommer med. Vi får ungefär fem ägg om dagen, vilket är fullt tillräckligt för att vi ska kunna än så mycket ägg vi bara orkar.

Och hörrni! Livet med höns är fantastiskt!

Kommentera