Tack frottén för våra linnehanddukar

Efter min mormor Birgit har jag ärvt en hel trave vackra, broderade linnehanddukar. De har mina mormors initialer ”BK” och är stramt manglade och har legat i en helt perfekt trave sedan jag fick dem. De har troligtvis legat i en lika perfekt trave innan dess också för om det är någon som jag ärvt min pedantiska ådra av så är det av mormor Birigt. Nu har jag spekulerat en hel del kring varför de här vackra handdukarna aldrig blivit använda. Jag har totalt 18 stycken, vilket jag är innerligt glad för. De här vackra linnehanddukarna med mormors broderade initialer kommer nämligen att göra sig fantastiskt fint i vårt nya badrum.

linnehanddukar

linnehanddukar2

Om frottéhanddukar inte blivit populärt så hade troligtvis inte de här vackra handdukarna blivit liggandes. Nu först 65 år senare (jag gissar på att det är något sådant…) kommer där här vackra handdukarna att få användas. De är dessutom av sådan kvalitet att jag tror att jag aldrig mer kommer att behöva köpa handdukar (förutsatt att jag lyckas få våra barn att tvätta händerna ordentligt innan de torkar sig på handdukarna). Så tack frottén för att jag fått ett så fint arv!