Smart förvaring i trädgårdsförrådet

Vi har haft Theréses pappa och hans sambo på besök i lite mer än en vecka och eftersom Theréses pappa är gammal snickare så passade vi på att ta hjälp av honom för att bygga en förvaringslösning till vårt trädgrådsförråd.

Att ta sig in i vårt trädgårdsförråd var tidigare lite som att ta sig in i en trång labyring med risk för livet (det var åtminstone den spontana känslan).

Marcus dotter Idun fick i uppdrag att plocka ut allt innehåll i de gamla hyllorna (som var på tok för små).

hyllor_arbetsboden-00

Det gjorde hon såklart med barvur men när allt väl stod utanför förrådet så fick jag (Therése) helt plötsligt känslan av att jag hellre hade haft de gamla hyllorna kvar och sluppit se allt skrot mitt ute på gårdsplanen.

hyllor_arbetsboden-01

Med allt vårt bråte väl ute så tog vi tag i att putsa väggen som är murad i Leca. Marcus och jag gjorde det tillsammans en kväll efter att de små barnen somnat och effektiv tid tog det nog inte mer än ett par timmar att färdigställa den. Tänk vad snabbt det går när man får jobba ostört!

hyllor_arbetsboden-02

Det dök upp spännande leksaker bland allt bråte på gårdsplanen och som ni se så är det så torrt i marken att Edda till och med lyckas åka sparkcykel mitt på gräset.

hyllor_arbetsboden-03

Hyllplanen är i råspånt och skruvades ihop innan de lades på plats i hyllkonstruktionen.

hyllor_arbetsboden-04

Vi har gjort hyllorna så pass djupa och så pass höga att vi kan ställa in flyttlådor på dem.

hyllor_arbetsboden-05

Nu kommer det nog inte att stå så många flyttlådor här men det kändes ändå som en bra måttstock.

hyllor_arbetsboden-06

Efter några timmars plockande, rensning och strukturerande är allt (nödvändigt) åter på plats. Vi fyllde även en hel sopsäck med sånt som inte fick flytta in igen.

Nu har var sak sin plats och det är både lättare att hitta och att ställa tillbaka saker. Att börja semestern med detta projekt var nog väldigt klokt. Tidigare har vi knappt velat gå in här eftersom det både varit rörigt och ostrukturerat.

Men nu så. Nu kan man allt äntra det här utrymmet utan att varken snubbla eller få något i huvudet.

Kommentera