Ladan i Tidningen Lantliv

I somras hade vi besök av Lina Eidenberg Adamo som fotade vårt projekt och oss för ett reportage i Tidningen Lantliv. I förra numret av tidningen publicerades reportaget och nu finns det även att läsa på webben.

Klicka här om du är nyfiken och vill se och läsa mer om ladan.

           Lina fotade så otroligt många fina bilder men såklart får inte alla plats i tidningen. Bilderna är fotade runt midsommar, tänk att det bara är lite drygt två månader kvar till vi får njuta av allt det gröna i trädgården igen. Bara att titta tillbaka på bilderna från förra sommaren ger extra mycket sommarlängtan just nu.

02

Förra sommaren stod kalkstensplattorna på lastpallar på rad utanför ladan. Nu finns inga lastpallar kvar, istället har vi lagt plattorna utanför det stora fönstret. Så här ser det ut nu.

01

Att fixa ett ordentligt tak till det lilla pump-/filterhuset till vår baddamm till höger i bild är ett av våra projekt under sommaren. Och så ska vi ju såklart köra runt med ungarna i skrinda i trädgården.

03

Tänk att snart kan vi faktiskt sitta här ute i vår humleträdgård mitt i all grönska och äta både lunch och kvällsmat. Just nu har de små humleknopparna precis kommit över markytan. De inleder dock snabbt en hård kamp och vilken av plantorna som når toppen av störarna först.

04

V påbörjade renovering av en grupp gamla stålmöbler med träsits förra året. Nu ska de snart färdigställas och få sin plats här på uteplatsen. Om jag minns rätt så håller Marcus på att malla upp ryggstöden till stolarna just i den här bilden.

05

Som ni ser till vänster i bild så har vi snickarverkstad här i allrummet. Den ska få vara kvar en stund till men så snart vårt kök är färdigt när det kommer till snickeriarbeten så kommer ”Allrummets finsnickeri” att flytta ut i arbetsboden. Då har vi helt plötsligt att allrum på 70 km med nästan 8 meters takhöjd att inreda och umgås i.

06

Att det här var vårt enda fungerande kök känns väldigt långt borta just nu. Nu har vi istället ett måttanpassat klädskåp på just den här platsen. Så här ser det ut nu.

07

Utanför vårt badrumsfönster blommar fläder och kaprifol. Det är en fullkomligt ljuvlig doftkombination.

08

På det gamla ekbordet framför vårt stora fönsterparti mot ladans gårdsplan trängs just nu små tomatplantor, gurkor, kål och sommarblommor.

09

Här hade vi inte börjat ta köket i bruk ännu. Det syns inte riktigt i bild men kylen och frysen står nästan mitt i köket och diskhon i koppar är uppallad på en trave plankor för att se ut som att den sitter på plats. Nu äntligen kan vi njuta av ett fungerande kök!

11

I köket samsas loppisfyndade brickor och fat med våra egentillverkade skärbrädor. Det är otroligt enkelt att tillverka skärbrädor av spillvirke och på så sätt tar man ju också reda på restmaterialet.

13

Ser ni spår av barn i den här bilden från vårt badrum?

(vi brukar normalt sett inte ha en såsslev hängandes på duschslangen…)

 12

Just ny ligger 11 olika sorters sättpotatis på vänt i vår odlingstunnel och redan om några månader kommer vi att kunna njuta små, färska knölar.

101

Vi bara älskar den här bilden på barnen!

Klicka här för att komma till reportaget hos tidningen Lantliv.

Kommentera