Golvbrunnen utgör 20% av vår badrumsbudget

Nu när vi har murat lecablock på väggen har vi även satt upp ett par tjockare lecablock i hörnet där vår dusch ska vara. Vi ska ju gjuta in en golvbrunn när vi gjuter golvet och att få till den på rätt höjd och hela baletten är lite trixigt eftersom vi valt en golvbrunn som inte riktigt är av standardmodell.

golvbrunn01

Vi har köpt en golvbrunn från danska Unidrain (ja, vi vet, mycket av det vi kommer att ha är Danskt men vi gillar det). Det bästa med den här golvbrunnen är att den är så himla snygg, diskret och sofistikerad och att den i princip kommer att vara osynlig eftersom den ska fällas in i golvet (det är här det trixiga i gjutningen kommer in). Och det värsta med den är att den är så nedrans dyr att den utgör hela 20% av vår totala badrumsbudget. Japp. Ni läste rätt. Det är väl en himla tur att jag fick en vägghängd toalettstol i födelsedagspresent förra året (ja, det är sådana skitbra presenter man får när man bygger hus). Vi har ju köpt en så dyr golvbrunn att vi knappast hade haft råd med en toalett. Näst värst med den är att den är krånglig att montera.

Hur som helst så måste vi montera golvbrunnen innan vi gjuter och således redan nu få den på rätt höjd (lite krångligt eftersom vi inte har något golv och att montera den i luften blir ju svårt…) och har därför murat på två block där golvbrunnen ska fästas. Vid monteringen måste man alltså räkna baklänges för att den ska hamna på rätt höjd när fall och framtida golvmaterial har räknats in.

golvbrunn02

Det är alltså i hörnet som golvbrunnen ska monteras.

unidrain_highline

 

Bild från http://badplatsen.se
Och så här ser själva golvbrunnen ut, den syns knappt och ovanpå själva golvbrunnen fäster man samma material som man har i golvet för att den ska bli så gott som osynlig. 

Kommentera