Ett vardagsrum till jul

Vår allra högsta önskan är lite mer tid för att kunna färdigställa allt och balansgången mellan att ha jobb man verkligen trivs med och där det går i ett, kombinerat med ett ofärdigt husprojekt är stundom utmattande. Så när tiden och inspirationen väl infinner sig så försöker vi att köra på i 110. Just nu pågår en utrensning av vårt vardagsrum där vi haft snickeri sedan vi flyttade in i ladan. Vi ska fira jul hemma i ladan och då vill vi såklart att det ska vara mer vardagsrum än snickeri.

Vi har samlat på oss otroligt mycket bra att ha-saker sedan vi köpte ladan och de har vi samlat i flertalet flyttlådor i ett hörn. Ni när vi började rensa insåg vi att mycket av det vi samlat på oss aldrig kommer att bli använt och det var en sån befrielse att köra ett fullt billass direkt till vårt närmaste auktionshus och loppis. Berget av flyttlådor minska till ungefär en tredjedel. Tänk att det kan vara så befriande att bli av med saker!

I förrgår blev vi dessutom av med den gamla eksoffan som står mot väggen. Vi köpte den för några år sedan med tanken att restaurera den och låta den återfå sin forna glans. Nu inser vi dock att vi kommer att behöva utrymmet till annat och valde därför att skänka bort den via en lokal köp- och säljsida på Facebook. Det är så fantastiskt att skänka bort saker och glädja någon annan samtidigt som man skapar mer utrymme för annat.

Väggen bakom soffan och till vänster om den är nu redo för målning och tanken är att vårt vardagsrum ska vara helt färdigmålat till jul.

Jag har bara gått och gapat i flera dagar över vilken yta vi fått i vardagsrummet. Det börjar verkligen likna ett rum mer än ett snickeri nu.

När berget av flyttlådor försvann från vardagsrummets ena hörn blev helt plötsligt ljuset helt annorlunda. Den vägg som tidigare täckts av flyttlådor blev helt plötsligt träffad av eftermiddagssol, vilket inte hänt på flera år. Tänk att ett flyttlådsberg mindre och decembersolens strålar kan ge sådan energi. I helgen målar vi klart.

Kommentera