En uppdatering från köksträdgården

Visst är det underbart att odla sina egna grönsaker! Att så ett för och några veckor, eller månader senare, kunna skörda och laga mat på sådant som vuxit i trädgårdslandet.

För växer, det gör det allt i våra nya odlingslådor. Här är spenat, rädisor och plocksallat skördeklara. Morrötter, majs, kryddor, sockerärter och andra goda grönsaker börjar en efter en att titta upp ur jorden. Det är rena lyckan att följa växtkraften i vår nya köksträdgård.

landen01

Det här påtandet på kvällskvisten, vi älskar’t!

landen02

Snyggast i landet är tveklöst spetskålen!

landen03

Slingerkrasse, morötter, rädisor, majs och lägst bort under fönstret ett gäng gurkor.

landen04

Att odla med barn låter ju mysigt och så. Men, not so much. Vår tvååring vill gärna ”hjälpa till” med ogräsrensning och grävning i landen, på köpet ryker en och annan späd grönsak.

landen05

Än så länge verkar våra tre potatissorter mår prima. Vi har satt en tidig potatis (Eary puritan), en sommarpotatis (Princess, som vi odlat framgångsrikt tidigare och som är sååå god) och en sen potatis – den ljuvliga Amandine.

landen06

Dagens skörd? Ett rejält knippe plocksallat som fick följa med hem till middagsbordet i stan. Och det syntes inte ens att jag plockat något i landet.