En skyddande mur runt ladan

Nu, x antal år efter att vi fick vårt bygglov påbörjar vi äntligen projektet att bygga en fin murad och vitputsad mur runt vår tomt.

I dagläget finns här ett träplank som uppfördes någon gång under 90-talet och med tanken på blåst, läget nära vägen och att två traktorer med släp råkade ramma planket förra sommaren gör att planket verkligen sjunger på sista versen. Det står just nu mest och skäms så det här kommer att bli en enorm ansiktslyftning.

Vår arbetsbod och vårt hönshus, vilka redan står mot vägen, kommer att bli en del av muren och vi kommer även att fortsätta muren en bit in på grusvägen och där blir den betydligt lägre än vad den kommer att vara mot landsvägen.

Muren kommer sedan att fortsätta mot höger utanför bild och kommer där bland annat att utgöra väggen på vårt blivande orangeri. Orangeriet ligger dock längre fram i tiden men vi kan ju alltid drömma om det så länge.

Första steget i projektet med muren kommer vara att gjuta sockeln som muren ska byggas på. Vi kommer delvis att kunna använda den befintliga gjutningen som planket är monterat på men eftersom muren kommer att bli tjockare så kommer vi att gjuta på ytterligare en del av sockeln. Med lite skånskt mildväder hoppas vi på att kunna påbörja projektet väldigt snart.

Kommentera