Det södra barnrummet

Vi har haft ganska många renoveringsfria helgdagar den senaste tiden till förmån för födelsedagsfiranden och annat trevligt. Så det går det i maklig takt i ladan just nu. Men det går ändå framåt och det är det som är det viktigaste.

Vi har färdigställt stomkompletteringen till barnrummet som ligger i norr. Det kan ni läsa mer om här. Ny har vi väggar till två av rummen på ladans övervåning och bara ett tredje, det andra barnrummet, kvarstår. Så i söndags tog vi tag i det också. Vi flyttade om bockar och material som vi haft ståendes här för att få ytan i rummet fri. Nu är barnrummet ett helt blankt blad.

barnrum2-01

Väggen mot vårt blivande sovrum (eller vår garderob om vi ska vara helt korrekta) finns redan så väggen mot den övre hallen och en vägg mot nedervåningen återstår att resa.

Första steget är att regla upp rummets konturer och att sätta ekpanel mot nedervåningen. För enkelhetens skulle (och för att det blir snyggt) sätter vi ekpanelen direkt mot takstolen.

Vi ska också riva c:a en meter av det gamla taket som sitter i takkupan för att rummet ska bli luftigare och taket högre.

barnrum2-02Därefter ska vi sätta plywoodskivor, elrör ska dras, väggarna ska isoleras och stängas in med plywoodskivor och sedan återstår bara att klä väggarna med ekpanel, precis som vi gjort i sovrummet.

barnrum2-03

Det norra barnrummet som är redo för ekpanel. Om ett par helger hoppas vi att det ser likadant ut om man vänder 180 grader om och blickar söderut.

Läs mer om arbetet på ladans övervåning: