Bråkar ni aldrig? Golvkonflikten del 1

Vi får ofta frågan ”bråkar ni aldrig?” eller ”är ni alltid överens om hur ni ska ha det?”. Och det är givetvis en befogad fråga.

För inte kan man väl gå igenom en helt konfliktlös renovering?

Det går säkert. Men att inte vara överens om allt är nog snarare en regel än ett undantag. Vi är ABSOLUT INTE överens om allt. Däremot är vi överens om det mesta, vilket är väldigt skönt. Hade vi inte varit det så hade nog vår renoveringsresa inte varit lika rolig.

Men nu har vi en konflikt. En golvkonflikt.

Vi har sedan länge bestämt att vi ska ha betonggolv. Eller åtminstone känslan av ett betonggolv. Vi har nu senast diskuterat huruvida via ska ha slipad betong eller flytspackel som slutyta. So far so good.

Tills arkitekten får en idé.

Och ja, det är visserligen hans jobb att komma med idéer och han gör det fantastiskt bra. Men en dag, helt hipp som happ, kommer Marcus hem med kalkstensplattor och tycker att ett golv i kalksten vore på sin plats istället för ett betonggolv. Kalksten är otroligt vackert, det råder det inte den minsta tvekan om. Men ett golv i kalksten innebär en betydligt högre kostnad än vad vi har räknat med. Samtidigt är vi överens om att inte kompromissa i vårt drömprojekt.

golvkonflikten

Så nu ligger det där på sovrumsmattan, de fyra kalkstensproverna, likt en barriär i en konflikthärjad zon.

Och förhandlingarna i golvkonflikten fortsätter.

 

 

 

5 Comments

 1. Mikael Hansson
  april 10, 2014

  Hej …

  Som sagt väldigt roligt att följa ert projekt. Jag har kanske missat det innan med har ni en planlösning som ni kanske kunde visat hur det är tänkt?

  Kalksten är riktigt snyggt 🙂

  Ha det gott / Micke

  Svara
  1. Therese Malmqvist
   april 11, 2014

   Hej Mikael! Kul att du följer bloggen! Nu är det ett bra tag sedan men visst har vi skrivit ett inlägg där planlösningarna finns med. Vi kommer snart att skriva ett inlägg om köket, vilka material vi ska ha och hur vi tänker etc., där även planlösningen kommer att framgå. Planlösningen för hela ladan finns i detta inlägg: http://blogg.skanskan.se/ladan/2013/03/04/301/

   Allt gott!

   Therese

   Svara
 2. Carl
  april 13, 2014

  Välj kalksten!

  Svara
  1. Therese Malmqvist
   april 14, 2014

   Det är tyvärr lite av en kostnadsfråga också. Om det inte vore för den lilla detaljen att kalkstensplattorna kommer att kosta ganska många tiotals tusenlappar så hade valet inte varit så krångligt (för fy sjutton vad snyggt det är med kalksten, det är vi överens om i alla fall :)). Vilket kul projekt du håller på med förresten – heja, heja!

   /Therese

   Svara
  2. Carl
   april 15, 2014

   Tack själv! Vi är inte så lite imponerade av det ni har åstadkommit hittills. Fortsätter att följa ert projekt med spänning.

   Svara

Kommentera